ניהול משא ומתן עסקי

ניהול משא ומתן עסקי

ניהול משא ומתן עסקי הוא תהליך שבו שני צדדים או יותר בעלי צרכים ומטרות שונות ודנים בסוגיה כדי למצוא פתרון מקובל על שני הצדדים. בעסקים, כישורי משא ומתן חשובים הן באינטראקציות יומיומיות בלתי פורמליות והן בעסקאות רשמיות כגון משא ומתן עסקי על תנאי מכירה, שכירות, אספקת שירות וחוזים משפטיים אחרים. אז מה חשוב לדעת על ניהול משא ומתן עסקי? כל התשובות במאמר הבא. 

משא ומתן עסקי הוא עולם של סתירות. אתם צריכים להיות תקיפים אבל גמישים. פתוחים ומשתפים, אבל לדעת לשמור קצת גם לעצמכם. בסופו של יום – האינטרס שלכם צריך להיות שכל הצדדים מרוויחים ואין מפסידים, כך נולדות העסקאות הטובות ביותר.

משא ומתן בעסקים

5 טיפים לניהול משא ומתן עסקי מוצלח

1. עשה שיעורי בית – לפני שמתחילים משא ומתן עסקי, תמיד תדאגו לעשות את המחקר שלכם. אתם צריכים להגיע לשולחן ולהבין כמה שיותר לגבי החברה שאתם מתמודדים איתה – והענף שבו הם נמצאים. למדו את המונחים והמושגים העיקריים שהם צפויים להשתמש כדי שלא תתבלבלו, אבל אם צץ משהו שאתם לא מבינים, זה בסדר לבקש הבהרה או הסבר. 

הכירו את המוצרים או השירותים שלהם, את התעשייה שלהם ואת המתחרים שלהם. זה ייתן לכם  ביטחון כשאתם מגיעים עם ידיעה של החוזקות והחולשות שלהם, ויעזור לכם לחזות מה ניתן למשא ומתן. מדיה 

2. תהיו מודעים גם לצד שלכם – חשוב לדעת מה אתם מביאים לשולחן, ולמה הם צריכים להעדיף לעשות איתך עסקים. כסף הוא לא תמיד הגורם העיקרי. אולי קל יותר לעבוד איתם כי אתה קרוב או נגיש יותר. אל תפחדו לקדם את הדברים שמייחדים אותך במהלך ניהול המשא ומתן העסקי. 

3. דע היכן אתם יכולים להתפשר – אם אתם בעלי עסקים קטנים – ייתכן  שתזדקקו לעסקה יותר מאשר השותף שלכם למשא ומתן. תהיו מציאותיים לגבי זה – אל תתנו לגאווה או לאגו שלכם להפריע. החליטו מה אתם צריכים מהעסקה כדי שזה יהיה כדאי ותהיו מוכנים להתפשר על כל השאר. אתם יכול לעשות זאת אסטרטגית. למדו לזהות הזדמנויות לוותר על התנאים הכי פחות חשובים ותוודאו שהצד השני רואה זאת. אין צורך להתבכיין, רק תוודאו שהשותף שלכם למו"מ העסקי מבחין שאתם גמישים, סביר להניח שהם יבואו לקראתכם. 

4. תמיד תשאפו ל win win – משא ומתן אינו ניסיון לשלוט ביריב. זה עסק – אתם מנסים למצוא תוצאה רווחית שתועיל לכולם. תתייחסו לזה ככה. מנטליות של win-win הוכחה מדעית כמשפרת את המשא ומתן העסקי. כאשר אנשים משתפים פעולה, המוח שלהם משחרר אוקסיטוצין – הורמון שגורם להם לסמוך ולחלוק. מצד שני, אדם שמפסיד משא ומתן עלול להפוך לאגרסיבי ומרגיש מותקף – במצב כזה המוח שלו משחרר קורטיזול. זה גורם להם להיות שליליים –  מה שפוגע בסיכויים לעסקים חוזרים.

5. קחו ייעוץ וליווי של עורך דין מסחרי – גם אם הכנתם את עצמכם, קראתם ספרים, ראיתם הרצאות וכל מה שצריך כדי לנהל משא ומתן עסקי – זה לא תמיד מספיק. לפעמים, במיוחד כשמדובר בעסקאות גדולות כדאי לקחת ליווי של עורך דין מסחרי שיוכל לתת לכם גב ולוודא שמדובר בעסקה הוגנת ושאתם עושים עסקים כחוק. בנוסף, פעמים רבות כבר במסגרת המשא ומתן העסקי אתם תידרשו לחתום על הסכמי סודיות ואי תחרות, גם כאן כדאי שילווה אתכם עורך דין עסקי ויבדוק על מה אתם בדיוק חותמים, שחלילה לא תכלאו לבעיה משפטית בעתיד. 

כמה מילים לסיכום, 

משא ומתן עסקי זה לא משחק ילדים – מדובר בהליך מורכב שדורש ניסיון, הבנה ותקשורת טובה. משרדנו מספק שירותי ייעוץ וליווי משפטי לבעלי עסקים ויזמים שכולל ליווי במו"מ. למידע נוסף ותיאום פגישת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות השאירו פרטים ונחזור אליכם, או התקשרו אלינו: 09-3750677

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

השאירו פרטים
מה חדש באתר
איך נוכל לסייע לך?
Open chat
בואו נדבר
היי, נעים מאוד עו״ד מנור תמרי, ואשמח לסייע בכל שאלה. יש לך שאלה מסוימת?
Call Now Button