הסכם שותפות במסעדה

הסכם שותפות במסעדה

עולם המסעדנות במדינת ישראל הוא בין התחומים הפופולריים והפעילים ביותר. יחד עם זאת, ניהול עסקי המזון זאת משימה תובענית הדורשת זמינות ביום ובלילה, כדי לפתור בעיות הנוטות לצוץ באופן תדיר בעסקי המזון.

הקמת מסעדה לרוב תתבצע במסגרת שותפות עסקית, כך ניתן לחלוק בנטל ולייעל את המשימות הרבות, קבלת ההחלטות תחומי האחריות הנלווים לתחום המסעדנות.

מסעדה

מהו הסכם שותפות במסעדה וכיצד הוא יכול לעזור בניהול שגרתי ותקין של העסק?

מרבית בעלי העסקים המנהלים מסעדה יבחרו לעשות זאת יחד עם שותפים, כך ניתן לייעל ולמקסם את העסק מבלי לסיים את החודש מותשים לחלוטין.

אך לפני שמתחילים את הדרך העסקית המשותפת, יש לערוך הסכם שותפות במסעדה שיסדיר את מערכת היחסים בין השותפים, יגדיר מי מהשותפים עתיד לקבל החלטות מסוימות, כיצד יתחלקו הרווחים, באיזה אופן ינוהל העסק וגם, מחליטים כיצד תפורק השותפות במידת הצורך. 

ניתן לראות את הסכם שותפות במסעדה, כמעין ספר הוראות הפעלה שיתווה את הדרך שלכם לנהל את השותפות העסקית הזו, וגם כיצד פועלים אם מתגלעים סכסוכים שונים. 

אילו סעיפים חשוב לכלול בהסכם שותפות מסעדה?

  • מימון והשקעות בהקמה וניהול העסק – חשוב מאוד לציין בהסכם שותפות מסעדה, מי מהשותפים בציע את ההשקעות ועל איזה סכום הן עומדות. האם ההשקעה הייתה נלקחה הון עצמי אישי, או התבצעה בהלוואה, אילו החזרי ריביות משויכות להלוואה ובאילו מועדים, יש לציין זאת.
  • הגדרת תפקידים וסמכויות בניהול העסק – על השותפים להגדיר מבעוד מועד כיצד יתקבלו ההחלטות בעסק, האם מאצילים סמכויות מסוימות על שותפים ספציפיים, מהי הגדרת התפקיד של כל שותף בעסק. יצירת מנגנון שכזה מייצר סדר גם בזמנים שבהם מתגלעות מחלוקות.
  • מי מהשותפים מורשה חתימה- סעיף לא פחות חשוב הוא, האם כלל השותפים יהיו מורשים לחתום על פעולות שונות כמו, ביצוע פעולות בנקאיות, הזמנת סחורה וספקים ועוד, או שיש להגדיר שותף ספציפי לשם ביצוע הפעולות הללו. 
  • צירוף שותפים – האם ניתן לצרף שותפים, אם כן באיזה מתכונות אילו אחוזים ותפקידים הם יוכלו לקבל.
  • ניהול והעסקת עובדים – ניתן ואף רצוי לקבוע מבעוד מעוד, כיצד מקבלים ומכשירים עובדים חדשים, מהם תנאי השכר לתפקידים השונים. מה יהיה גודל הצוות, מי מהשותפים מבצע רעיונות עבודה, או מפטר בשעת הצורך. 
  • חלוקת עבודה ואופן ניהול – סעיף קריטי הוא, באיזה אופן תנוהל השותפות, חלוקת העבודה בין השותפים לתחומים ותפקידים ברורים. מומלץ לכמת את המשאבים השונים שכל שותף עדית להשקיע כמו, זמן עבודה בעסק, בניית שיט עבודה, השקעות כספיות וכו'.
  • חלוקת התגמולים בין השותפים – השותפים נדרשים לקבוע את אופן חלוקת ההכנסות, בהתאם להשקעת המשאבים של כל שותף. באילו מועדים השותפים יקבלו את הכנסותיהם. כמו כן, יש לקבוע את מדיניות ניהול ומשיכת הכספים, באילו מקרים השותפים יהיו רשאים למשוך כסף מהעסק והם הם יצטרכו להתריע על כך מראש או לבקש אישור.
  • מנגנות יישוב סכסוכים עסקיים ופירוק – לא פחות חשוב משלבי ההקמה הם שלבה פירוק החברה במידת הצורך, כיצד יש לחלק את הנכסים החובות והרווחים ועוד. כיצד השותפים יצטרכו ליישב את הסכסוכים העסקיים, האם בדרכי גישור ובוררות או שישנן דרכים נוספות. 

כמה מילים לסיכום

החלום להקים מסעדה עם שותפים בהחלט יכול להיות רעיון נהדר שיביא מימוש ועשייה רבה לחייכם. לצד החלומות, יש להתייחס לרבדי מציאות רבים שקרוב לוואי שתפגשו במהלך עבודתכם, לעגן אותם בפירוט ובברור בהסכם השותפות וליצור מנגנון משומן היטב שיעבוד שנים רבות. 

החלטתם להקים מסעדה? בדרך להצלחה, עוצרים אצל עורך דין חוזים מנור תמרי!

יצירת הסכמי שותפויות מקצועיים – כך האינטרסים שלכם יהיו מוגנים, והראש שלכם יהיה פנוי להשקיע את המרץ במקומות הנכונים! מוזמנים לפנות אלינו עוד היום ונחזור אליכם בהקדם.

מאמרים נוספים שיעניינו אתכם

השאירו פרטים
מה חדש באתר
איך נוכל לסייע לך?
Open chat
בואו נדבר
היי, נעים מאוד עו״ד מנור תמרי, ואשמח לסייע בכל שאלה. יש לך שאלה מסוימת?
Call Now Button