כל מי שמעוניין להפוך להיות זכיין של רשת שיווק מוכרת יכול להציע את עצמו לאחת מהרשתות – גם אם אתם חסרי ניסיון מקצועי, תוכלו לפתוח עסק של רשת מוכרת וליהנות מעצמאות כלכלית ורווחים יפים. אם אתם כבר זכיינים והחלטתם שאתם מעוניינים למכור את הזיכיון שלכם, אז דעו שמדובר בהליך מורכב שדורש ייעוץ והכוונה מקצועית מטעם עורך דין זכיינות שבקיא בדיני חוזים, דיני מסחר וזיכיון. אז מה הדברים החשובים שיש לקחת בחשבון כשמדברים על מכירת זיכיון? התשובות במאמר הבא.
מכירת זיכיון מאפשרת לעסקים שונים ליהנות מפריסה עסקית רחבה ולהשקיע יותר בניהול של הרשת. חשוב לציין שיש קיימים מגוון רחב של מודלים עסקיים למכירת זיכיון ולכן חשוב לקחת עו"ד שיוכל לעזור לכם להבין לעומק את היתרונות והחסרונות של כאחד מהם. אבל איזו עוד דברים אתם צריכים לעשות לקראת המכירה?
איך לעשות מכירת זיכיון בצורה נכונה?
- לעבור על הסכם הזכיינות – אחד הדברים הראשונים שיש לעשות מתי שמוכרים זיכיון זה לקרוא שוב את ההסכם ולבדוק אילו תהליכים נדרשים. הסכם זיכיון הוא מסמך רשמי עליו חתמתם כשרק הפכתם להיות זכיינים. במסגרת ההסכם, צריך להיות סעיף שעוסק במכירות או העברות, שם תוכלו להבין אילו תנאים הזכיין מבקש ממך לעמוד במסגרת מכירת הזיכיון. שם יהיו מפורטות כל ההתחייבויות שעליכם למלא, למי עליכם לפנות ועל כל הצעדים הבאים.
- הודיעו לזכיין שאתם רוצים למכור – אם עדיין לא עשיתם את זה, זה הזמן להודיע לזכיין שאתם רוצים למכור – שוחחו איתם ותבדקו מה הדרישות שלהם. האם אתם צריכים עזרה למצוא קונה לזיכיון שלכם? כי ייתכן והם יוכלו לעזור לכם. בסופו של דבר, הזכיין יעשה כל מה שהם יכולים כדי לקהל על תהליך המכירה על מנת להרוויח.
- קבלו הערכת שווי של הזיכיון – אחד השלבים החשובים הוא לקבל הערכת שווי על הזיכיון, זאת כדי שתוכלו לקבוע את המחיר הרצוי. לצורך כך תצטרכו עורך דין מסחרי שיוכל לעזור לכם להעריך שוויו. שווי הזיכיון שלכם יהיה תלוי בין היתר במיקום העסק, במשך זמן הפעילות, איכות המוצר, מוניטין ועוד. ספרו לעורך דין שלכם כל מידע שיש לכם על מנת שיוכלו להגיע לשווי הערך המדויק ביותר. צעד זה יוכל לעזור לכם לקבוע מחיר ולמנוע מצבים בהם הקונה הפוטנציאלי ינסה להתמקח אתכם על המחיר.
- אל תשכחו להחתים את קונה על הסכם זיכיון חדש – הזכיין יעניק גם לך וגם לקונה הסכם זכיינות מעודכן עם פרטים נוספים על הזיכיון שכולל פרטים כמו תמלוגים, מכירות והעברות. עברו על החוזה המעודכן עם העורך דין ותוודאו שאין לכם התחייבויות נוספות. כמו כן, יש לבקש מהקונה לעבור על ההסכם כדי שהוא יבין באילו תנאים הוא צריך לעמוד ולמשך כמה זמן ההסכם תקף. לאחר שכל הצדדים חותמים על ההסכם, יש לשלוח אותו לזכיין על מנת שיוכלו לאשר את המכירה.
כמה מילים לסיכום
מכירת זיכיון היא אינה דבר פשוט – ויש המון סוגיות משפטיות עם השלכות לטווח הקצר והארוך שעליכם לקחת בחשבון. אם אתם מתכננים למכור זיכיון, אנחנו מזמינים אתכם לקבל ייעוץ וליווי משפטי מקצועי מהמומחים של משרד עו"ד מנור תמר. למידע נוסף ותיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות, השאירו פרטים ונציגנו ידאגו לחזור אליכם, או התקשרו אלינו: 09-3750677