זיכיון לעסקים קטנים 

זיכיון לעסקים קטנים 

כמעט כל אחד בישראל חלם להיות בעל עסק עצמאי – להיות בוס לעצמו בלי שום מסגרת מחייבת ובלי שמישהו אומר לו מה ומתי לעשות. הבעיה היא, שיש מעט מאוד אנשים שיש באמת את האומץ לעשות צעד כזה, שכן הוא יכול לערער את הביטחון הכלכלי. יחד עם זאת, זיכיון לעסקים קטנים פעמים רבות משמש כאופציה טובה וזהירה יחסית. זיכיון לעסקים קטנים טומן בחובו יתרונות רבים לרבות הבטחות כלכליות ואפשרות להרוויח לא מעט כסף. יחד עם זאת, חשוב להיות מודעים ליתרונות ולחסרונות של שיטה זו וכמובן לבצע כל צעד בליווי עורך דין זיכיון מומחה

אם הציעו לכם להיכנס לאחרונה לעסקת זכיינות יש כמה דברים חשובים שתדעו. זכיינות היא ללא ספק הזדמנות עסקית מעולה – מדובר במערכת יחסים בין רשת לזכיין בה הרשת מתחייבת לתמוך בעסק הזכיין מבחינת ההכשרה, השיווק, הידע והמיתוג. בתמורה, הזכיין צריך להשקיע בעסק שיפתח מכספו שלו ויפעל באחידות רשתית תחת שמה המסחרי, הנהלים והפורמט. כך למעשה הזכיין יוכל ליהנות מהמוניטין שהרשת צברה וליהנות מבסיס לקוחות חזק. 

למרות שמדובר במודל עסקי מפתה ורווחי פעמים רבות, זיכיון לעסקים קטנים הוא לא דבר שיש להקל בו ראש וחשוב לערוך את הסכם הזכיינות בליווי עורך דין שיוכל לשקף לכם את כל הסוגיות המשפטיות ולהימנע מאי הבנות. רוב הזכיינים שנכשלים בשנה או בשנתיים הראשונות זה רק בגלל תכנון עסקי ומשפטי לא נכון. 

עורך דין זיכיון 

מה היתרון של זיכיון לעסקים קטנים? 

אחד היתרונות הבולטים ביותר של זיכיון לעסקים קטנים זה למעשה התחלה בטוחה ומהירה בפעילות העסקית. זה נובע בגלל שהזכיינים לא מתחילים לאפס, אלא עם בסיס חזק של מותג מצליח, סימני מסחר ומוניטין. בזיכיון לעסקים קטנים, הזכיין למעשה מקבל תמיכה והדרכה בהמון היבטים עסקים בניהם עזרה במציאת מיקום לעסק, הכשרת עובדים, הדרכות, הנחיות לעיצוב המקום, עיצוב לפי קוד לבוש והתנהגות המקובלים ברשת. בנוסף, הזכיין יקבל את כל התמיכה, הכלים והמרכיבים שנדרשים כדי להפעיל את העסק. ללא ספק מדובר במודל בטוח שפעמים רבות מניב הצלחה ורווחים גבוהים במהירות יחסית זאת בהשוואה לפתיחת עסק מאפס. 

חסרונות של זיכיון לעסקים קטנים 

לצד היתרונות רבים, יש גם חסרונות לזיכיון לעסקים קטנים. אחד מהם זה כל הנוגע לחוסר השליטה של הזכיין – שכן, הזכיין מקבל הנחיות והוא צריך לעמוד בנהלים מאוד ברורים כדי לתפעל את העסק מבלי לחרוג ימינה או שמאלה. למעשה, זכיינים יהיו תמיד כפופים להסכם הזכיינות וכל הפרה עשויה להוביל לבעיות משפטיות מול הרשת. 

פעילות שמוגדרת כמשהו שנוגד את הסכם ייחשב כהפרה ועשוי לפגוע בזכיין. בנוסף, למרות שמדובר במודל רווחי חשוב לקחת בחשבון שעדין מדובר במודל יקר שכן בגלל שאתם מחויבים לפעול לפי הנחיות של הרשת, אתם עשויים להיתקל בעלויות גבוהות יחסית בין אם זו סחורה, עיצוב המקום ועוד. אין לכם אפשרות למצוא תחליפים זולים כדי להגדיל את הרווחים ואתם לא רשאים להביע איזה שהיא התנגדות. הוצאות אלה עשויות בסופו של דבר להצטבר ולהיות יקרות יותר בהשוואה למה שהייתם יכולים לחסוך בעסק עצמאי. 

כמה מילים לסיכום 

 כדי שתוכלו ללכת על בטוח, חשוב להתייעץ עם עורך דין זכיינות שיוכל לתת לכם ייעוץ וליווי משפטי לאורך כל התהליך – החל מניהול מו"מ מול הרשת, עריכת הסכם ועד לליווי שוטף של העסק. עורך דין זכיינות יוכל לספק לכם תמיכה ולדאוג שהאינטרסים שלכם נשמרים. 

אם אתם חושבים לפתוח עסק זכיינות אנו מזמינים אתכם לתאם איתנו פגישת ייעוץ ללא התחייבות. עורכי דין שלנו ידעו לערוך את כל הבדיקות הנדרשות ולנקוט בכל הצעדים כדי שתוכלו להקים עסק רווחי מבלי להסתכן. למידע נוסף השאירו פרטים ונציגנו ידאגו לחזור אליכם בהקדם, או התקשרו אלינו: 09-3750677

השאירו פרטים
מה חדש באתר
איך נוכל לסייע לך?
Open chat
בואו נדבר
היי, נעים מאוד עו״ד מנור תמרי, ואשמח לסייע בכל שאלה. יש לך שאלה מסוימת?
Call Now Button