פסקי דין זכיינות 

זכיינות רשתות

שיטת הזכיינות מגלגלת כ- 15 מיליארד שקלים בשנה, נתון זה הופך את השוק הקמעוני למוביל ורווחי עבור רשתות גדולות. עם תפוצתה הרחבה של שיטת הזכיינות עלה הצורך לחוקק חוקים שיספקו מענה משפטי לסוגיות ומחלוקות העולות בין זכיינים לרשתות מזכות. אך למרבה הצער השוק הקמעוני עדיין פרוץ מאוד מבחינה משפטית בהשוואה למדינות רבות ברחבי העולם. למעשה, דיני זכיינות נסמכים על חוק החוזים כלים מה שיוצר בעיות רבות.

עם התרחבות שיטת הזכיינות, הצורך בחקיקה מסודרת ונקודתית גוברת הן מצידם של הזכיינים והן מצידם של הרשתות המזכות. לאחר מקרים רבים בהם זכויותיהם של הזכיינים נדחקו לתחומים אפורים של מערכת החוק, יחסי הכוחות בין הזכיינים לרשתות המזכות יצאו מאיזון. כך, נוצר אינטרס משותף בין הרשתות המזכות לזכיינים להגיע להסדרה ובהירות משפטי באשר לחוקים ומחלוקות שונים. 

מקרים רבים המגיעים אל פתחו של בית המשפט מאלצים שופטים רבים לפרשן הסכמי זכיינות מבלי להסתמך על חוקים ספציפיים, שמטרתם להתוות דרך להכרעה מסודרת ותקינה בנושאים הללו. היעדר חקיקה ברורה מובילה לפסקי דין זכיינות סותרים הגורמים לעוול רב עבור הזכיינים והרשתות המזכות.

פסקי דין זכיינות 

פסקי דין זכיינות 

במדינת ישראל הסכמי זכיינות נשענים על ממספר חוקים שונים כמו, דיני חברות, דיני הגבלים עסקיים ,דיני חוזים ודיני עוולות מסחריות. זאת אומרת, כל הסכם זכיינות יערך בהתבסס על החוקים הללו. הפועל היוצא הוא שלא ניתן יהיה לכלול בהסכם תנאים החורגים ממערכת החוקים הנ"ל.

הסכם זכיינות הינו חוזה בעל תוקף משפטי לכל דבר ועניין. מטרתו להסדיר ולהנכיח את המנגנון ההתנהגותי והניהולי בין החברה המזכה למועמד לזכיינות. בעת עריכת הסכם הזיכיון מומלץ להגיע להסכמה אודות התנהלות העסק ולכלול פרטים רבים ככל הניתן, כן תיצרו מנגנון התנהלות ברמה היומית שיספק מענה לשאלות רבות מגדול ועד קטן. יצירת מנגנון קבלת החלטות מפורט יעניק שקט ורוגע עסקי ויקטין את הסיטואציות העלולות להוביל לחיכוכים שונים. 

התבנית הבסיסית של הסכם הזיכיון בנויה על התחייבות הזכיין לעמוד בתנאים שונים – שמירה על סמלו המקורי של המותג, התנהלות במקביל לסטנדרטים הרשתיים ושמירה על מוניטין הרשת. בנוסף, על הזכיין לדאוג להעברת התשלומים השונים הכוללים את דמי הזיכיון, התגמולים הקבועים, תשלומי קנסות, ערבויות וחובות. הרשת המזכה נדרש להתחייב לספק לזכיין את המותג, מידע אודות הניהול והשיווק הרשתי של החברה.   

יחסי זכיין מזכה בפסקי דין זכיינות 

במרבית המקרים ניתן לומר שכוחם של הרשתות המזכות בא לידי ביטוי בצורה דומיננטית יותר לעומת הזכיינים. מה שיוצר פער איזוני המעניק לחברות המזכות יתרון משמעתי על פני הזכיינים. הפער נובע מהעובדה שהחברה המזכה מגיעה עם משאבים רבים יותר, ניסיון ואורח רוח כלכלי גדול בהשוואה לזכיין, שבמקרים רבים מדובר בעסק העיקרי או היחיד בו הוא משקיע את מרבית הונו בתקווה שיניב לו רווחים מכובדים. פערי הכוחות יוצרים לחץ המאפשר לרשתות המזכות לסלול את ההסכם ותנאיו לפי ראות עיניהם. 

עורך דין זכיינות מנור תמרי 

משרדינו מתחה במתן ליווי ייעוץ ועריכת הסכמי זכיינות. עם הקפדה על ניסוח חד ורהוט, תוך מתן תשומת לב לפרטים החשובים שייצרו לכם קרקע טובה להצלחה.

לייעוץ ראשונים התקשרו למספר 09-3750677 או השאירו פרטים ונחזור אליהם בהקדם

דף הבית – עורך דין זכיינות

השאירו פרטים
מה חדש באתר
איך נוכל לסייע לך?
Open chat
בואו נדבר
היי, נעים מאוד עו״ד מנור תמרי, ואשמח לסייע בכל שאלה. יש לך שאלה מסוימת?
Call Now Button